Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Президентът: „Бойко Борисов се държи като космонавт!“

Видяна: 9150 пъти

- Г-н президент, възможен ли е диалог с Министерския съвет?
- Бях много ясен по този въпрос. Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да й бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция. Няма как да стане!
Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни на диалог. За да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа – това ще рече разбиване на всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват.
Защото ако не го направим, което и управление да дойде то ще е със самочувствието, че ще има индулгенции за всички. Трябва да се сложи край на индулгенциите!

- И все пак трябва да се започне отнякъде...
- Аз не стоя в нелегалност. Аз съм всеки ден на работното си място и обявявам винаги къде отивам, а премиерът се държи като космонавт от времената на първите пилотирани космически полети. Помните ли ги? В нощните новини съобщават: Днес по обяд успешно бе изстрелян кораб с двама космонавти на борда. Защото имаше много неуспешни изстрелвания.

- Пилотите ни имат исторически малък нальот.  Притеснително ли  е това?
- Той е катастрофално нисък тази година. Нямате идея за какъв нальот става въпрос! Защо е така, ще питате Министерството на отбраната. Имал съм многократни срещи за подканване, за уточняване какви стъпки трябва да бъдат предприети.
Знаете какъв е нальотът като норматив за един летец от НАТО – това, което е в цялата база до момента е по-малко от норматива за един летец в база Авиано. Тези момчета са герои. Но ние не можем до безкрай да разчитаме на техния героизъм и себеотдаденост.
Категорично трябва да се реши въпросът с МиГ-29. Знаете ли кога F-16 ще встъпи в бойно дежурство? Първо трябва да получим още 8 самолета. Трябва да се разгърне цялата инфраструктура и едва тогава ще можем да носим бойно дежурство. Няма да е преди 2026 г. 
Сн.: БГНЕС

Публикувана на
24 Септември 2020 година