Новина от категория България
Архив на публикациите

„Ти си партиен лидер, какво ще говоря с теб!“

Видяна: 21899 пъти

Аз като дам оставка какво ще си говоря с тебе -те не си президент, ти си партиен лидер, какво да правя при тебе?! Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по повод ултиматума на президента Радев, че щял да разговаря с него едва след оставката на правителството. Той е на инспекция на строежа на АМ „Хемус“ край с. Буховци, област Търговище.
„Диалогът между двете институции си върви. Но президентът вече също е политически играч. Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, но със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект”, категоричен е премиерът.
„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.
Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен“, взел съм си поуките, каза по адрес на Румен Радев.
И уточни: „Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат - нулева миграция, влизането в еврозоната, водеща роля в региона и между конфликта в Средиземноморието. /дарикнюз

Публикувана на
24 Септември 2020 година