Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

10-те топ тенденции за есен 2020

Видяна: 159880 пъти

Елегантността владее тенденциите за есен/зима 2020-2021 - от костюми с пола до широки панталони, от блузи с обемни ръкави до асиметрични деколтета. Има по нещо и за любителите на екстравагантното - пайети и пера. Вижте кои са 10-те топ тенденции за есен 2020.
1. Дълги рокли

Една от най-секси и стилните тенденции за есента са дългите до земята рокли. Преобладават моделите от плътни и свободно падащи материи. Силуетът на роклята следва извивките на тялото, без да се впива, което прави моделът едновременно секси и много елегантен. Роклите с плисе в долната част, както и А-образните силуети също са много актуални.
2. Блузи и рокли с паднало рамо
Асиметрията прави всяка дреха по-интересна, кара човекът отсреща да погледне пак. Затова не е изненада, че блузите и роклите с асиметрично деколте са особено модерни. Преобладават вариантите, при които само едното рамо е открито. Предимството на този модел е, че подхожда на дами с различна фигура - и такива с по-тесни, както и с по-широки рамене. Стои много добре и на жени с пищен бюст.
3. Блузи с обемни ръкави
Друга водеща тенденция за есен/зима 2020-2021 са блузите с обемни ръкави. Тук разнообразието е голямо. Срещат се модели с подплънки на раменете, които имат ретро излъчване. Не липсват и любимите на мнозина ръкави-балон, както и т.нар. викториански модели. Блузите с обемни ръкави не са за всеки. Стоят най-добре на дами с по-малък бюст и/или тесни рамене, защото добавят обем в горната част на тялото. Не подхождат на жени с пищен бюст.
4. Костюми със сако и пола
От няколко години насам костюмите присъстват под една или друга форма в топ тенденциите, независимо от сезона. За есен/зима 2020-2021 актуални са моделите с пола и сако. Интересното е, че те не са само строги и елегантни, но и с по-модерно и небрежно излъчване. Вижда се и влиянието на street стила, както и на модерния напоследък атлежър, защото много от моделите са удобни и леко небрежни.
5. Кожени костюми
Друга актуална тенденция за есента са кожените костюми. Този тренд определено не е за всеки вкус, но не може да се отрече, че е открояващ се и дори секси. Мнозина смятат, че в кожа трябва да се обличат само жените с идеална фигура. Всъщност не е така. Модерната мека еко кожа може лесно да се скрои във разнообразни силуети, подходящи за всеки тип фигура.
6. Панталони с широки крачоли
Най-актуалната тенденция при панталоните са моделите с широки крачоли. Любопитното е, че трендът се забелязва както при елегантните, така и при спортните модели. Панталоните с широки крачоли не подхождат на всяка фигура, но с повече старание лесно ще откриете кройката за своите пропорции. Ако сте с по-нисък ръст, избягвайте твърде разкроените по цялата дължина модели, както и дълбоката талия. Високите дами по-лесно ще открият широк панталон, който да им отива.
7. Дрехи с пера
Една малко по-необичайна тенденция за есента са дрехите с пера. Те са по-подходящи за специални поводи и вечерни тоалети. Въпреки това можете да ги включите в ежедневния си стил чрез аксесоарите и бижутата. Роклите с пера пък ще ви превърнат в център на вниманието на всяка събитие. Не забравяйте да балансирате - ако дрехата е с пера, останалата част от тоалета трябва да е по-семпла.
8. Дрехи с пайети
От дръзкото към бляскавото! Дрехите с пайети отново са тук, за да добавят щипка разнообразие към стила. Забавното при модата с пайети е, че може да се носи както денем, така и вечер - всичко зависи от количеството. Роклите с пайети остават класика, що се отнася до вечерния стил. Тениските с щампи, към които има добавени малко пайети пък са чудесно предложение за ежедневието. Можете да пришиете акцент с пайети дори на гуменките или да го залепите на обикновените бели маратонки, за да превърнете семплата обувка в закачлива.
9. Дрехи с ресни
След кратко отсъствие от модните тенденции, дрехите с ресни се завръщат. Този път обаче трендът се отдалечава от класическото излъчване в стил американско кино и се пренася в модерни времена. Дрехите с ресни са чудесни, ако харесвате разнообразието в гардероба и дрехите, които "се движат" с вас.
10. Дрехи с каре
Обикновено виждаме един или друг принт да доминира в модните тенденции. Но това не важи за карето през сезон есен/зима 2020-2021. Разнообразие от карирани щампи ще краси гардероба - от приглушени класически принтове в сиво до необичайни цветни съчетания, които ще приковават всички погледи. /розали

Публикувана на
15 Септември 2020 година