Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Цигански барон докара новороденото си бебе в Столипиново с хеликоптер и карета

Видяна: 35360 пъти

Всекидневнието поднася на жителите на Пловдив какви ли не изненади. Навръх първия учебен ден обаче станахме свидетели на истинска боливудска история. Хеликоптер и гиздава карета съпроводиха този следобед новородения Асен Паша.
Очевидци са успели да заснемат това култово събитие - за първи път хора от "Източен" виждат как хеликоптер каца на на стадион "Рома", в близост до Преспите, съобщава "Трафик".
Хеликоптерът е излетял от площадката на УМБАЛ "Св. Георги", а в него са пътували родителите с новороденото. Малчуганът е наследник на бизнесмен от квартала, известен с прозвището Веско Железаря.
„Имаме всички разрешения за полета. От въздушен контрол са координирали полета и са дали позволение за летене, кацане и излитане на хеликоптера”. С тези думи роднините на новородения Асен обясниха луксозния воаяж на бебетата. Летателната машина премина ниско над район „Източен”, а след това кацна на стадион "Рома", в близост до Преспите. В него пътуваха новороденият Асен, майка му и баща му. А след кацането му, шарена карета превози пасажерите към мястото, където ще се проведе празникът за посрещането на детето. Нестандартният екскорт бе организиран от дядото на бебето – Асен Карагьозов. Той бе организирал и пищно тържество в махалата. „Вертолета има документи, както и летателен план за днешното мероприятие. Собственикът е от София, базата с хеликоптерите е в Самоков. Той има фирма, която се занимава с полети. Човекът ми дължи услуга и предложи да изненадаме роднините. Той организира документите и разрешителните. Каза да не се притеснявам за нищо. Аз чаках бебето на стадиона, взехме го и се прибрахме. Имахме точно две минути за слизане и пак да излети вертолета. Голям празник е за нас и всичко е законно”, заяви пред наш репортер Асен Карагьозов.
Празникът бе прекратен около 17:00 часа след сигнали на граждани за висока музика и блокада на булевард „Марица”. Танцуващи бяха превзели лентата за движение, показвайки уменията си под ромски ритми. Две патрулки бяха изпратени на място. Организаторът се сдоби с предписание, а фиестата бе прекратена. Междувременно всички институции бяха сигнализирани за полета на хеликоптера и кацането му. Информация за полета не е подавана в полицията, нито пък е уведомена общината, чиято собственост е въпросното игрище.

Публикувана на
15 Септември 2020 година