Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

България внесла тестове за КОВИД-19 още през…2017-та година

Видяна: 24000 пъти

„България е внесла тестове за Covid-19 още през 2017 година. Тестовете са внасяни в цял свят, като вероятно са били предназначени за политическия елит на всяка държава. Тестовете са били още тогава с код 382200 и с наименование “комплект медицински тест”. За това сигнализира журналистът и народен представител от 43-то Народно събрание Димитър Байрактаров.
Информацията се намира на сайта за отчитане на международната търговия.

"Проверката на моя екип също показа, че наистина такъв внос съществува, но той не е само за България, но и за почти всички държави. Кодът, под който днес се внасят тестовете, е еднакъв с този от преди 3 години. Излиза, че някой през 2017 г. е знаел за появата на такова заболяване. Интересното е, че количествата тестове не са описани в бройки, а в килограми.Тъй като става дума за комплект, имаме подозрения, че с теста е вървял лекарствен продукт. Вероятно тези комплекти са били внасяни за един определен елит в дадената държава", посочи Байрактаров.
„Неотдавна наш лекар заяви пред Нова тв, че COVID-19 е бил установен у нас в частна болница от него много преди някой да говори за Китай. Искам да питам този медик как е установено заболяването, когато никой не знаеше за него. Дали не са ползвани същите тестове, за които днес говорим? Сега ще искаме отговори от институциите кой е вносител на тези комплекти, какво са съдържали, къде са отишли...”, каза още Байрактаров. /лупа

Публикувана на
15 Септември 2020 година