Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Неаполитанец уби сестра си, залюбила се с джендър

Видяна: 12749 пъти

Трийсетгодишният неаполитанец Микеле Антонио Галон уби двайсетгодишната си сестра Мария Паола, защото от близо две години ходела с джендъра Чиро. Той бил роден с всички женски полови атрибути, но на 15 години се почувствал мъж, променил външността и гардероба си, а три години по-късно заживял със загиналото момиче.
Връзката между двамата не била посрещната възторжено от семейството на Мария Паола, родителите й многократно я заплашвали, че няма да я погледнат ако не разкара Чиро. Брат й бил чут да казва в махалата, където живеели, че щял да я пречука заради гаджето й - транс. Тя обаче не го оставила и накрая Микеле Антонио изпълнил заканата си.
Страховитият екшън се разиграл в събота вечерта на второкласен път в периферията на Неапол, по който двамата влюбени пътували с мотопед към жилището на майката на момичето-момче. По някое време към тях опасно се бил приближил мотоциклетист, който се опитал да изблъска мотопеда от платното. Мария Паола познала брат си и се развикала, но той направил обратен завой, устремявайки се челно в тях.
Чиро, който управлявал мотопеда, все пак успял да избегне удара, но след малко забелязал в огледалото за обратно виждане фаровете на мотоциклета, приближил се на дистанция от 3-4 метра. Преследването продължило през следващите 5-6 минути и до последвалия остър завой, където Микеле Антонио дал газ и докато изпреварвал мотопеда, му нанесъл удар с крак.
Чиро едва успял да се удържи. Братът на Мария Паола се върнал и този път шутът му изпратил мотопеда извън платното. При падането момичето се стоварило върху метална тръба, която направо прерязала гърлото й, а дошлата на местопроизшествието линейка натоварила Чиро със счупена ръка, яки натъртвания по гърба и таза, както и с ожулвания по лицето.
Любопитен детайл в тъжната история е намесата в нея на енорийския свещеник на квартала, в който живеели Мария Паола, брат й и родителите им - Дон Маурицио Патричело. Веднъж научил за трагедията, божият служител предупредил членовете на семейството да твърдят, че става дума за злощастно пътно-транспортно произшествие. Само че светкавичното разследване на прокуратурата в близкия до Неапол град Нола установило истината – убийство, добре замислено и осъществено безпощадно от брата на жертвата. /монитор

Публикувана на
15 Септември 2020 година