Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Овдовелият синоптик Емо Чолаков едва свързва двата края

Видяна: 39480 пъти

Бившият синоптик Емил Чолаков, който заряза Би Ти Ви, за да работи на летището, остана без работа в Нова телевизия. Миналата година той водеше шоуто за семейни двойки „Един за друг”, но нов сезон не се предвиждал. Въпреки че предаването имаше завиден рейтинг, от медията решили да не правят нов сезон, научи HotArena.
С хонорара от първото и засега единствено издание на предаването на влюбени двойки, успял да погаси част от ипотечния си кредит. Всеки месец му дърпали около 800 лв. и въпреки приличната заплата, която получавал, сумата висяла като воденичен камък на шията му.
Липсата на допълнителна работа притеснила доста Чолаков, който разчитал на парите, за да издържа двете си деца и да обслужва жилищния кредит. Преди година заряза прогнозата за времето в Би Ти Ви и стана метеоролог на софийското летище. В допълнение към заплатата получавал ваучери за храна, както и пари за гориво. Пътувал всеки ден до работното си място с метрото. Преди да стане популярен като едно от лицата на Би Ти Ви, се прехранвал като шивач във фабрика за мъжки костюми. След това станал учител по физика в Природо-математическата гимназия в родния си Гоце Делчев. През 2003 г. дошъл в София, за да заеме току-що отворило се докторско място в Софийския университет. 3 години по-късно разбира, че Би Ти Ви е обявила конкурс за водещи на синоптичната прогноза и в продължение на 13 години бе едно от емблематичните лица на медията. Последната му изява на малкия екран бе като водещ на семейното риалити „Един за друг”.
В началото на тази година най-колоритният синоптик в историята на родния тв ефир загуби половинката си Кръстимира. Емо остана сам с двете им деца. Семейната трагедия потресе Гоце Делчев, откъдето са родом с жена му. 39-годишната Кръстимира, с която Емо сподели 20 години от живота си, почина след тежка и дълга битка с рак на гърдата. След смъртта й бившият синоптик се срина, но се нагърби с допълнителна работа, за да може да издържа двете им дъщери – 4-годишната Дара и 14-годишната Ема.
На помощ му се притичвали неговите родители Тома и Диляна, бивш учител по биология и медицинска сестра. Те всеотдайно се грижели за внучките си. Голяма опора на гологлавия симпатяга в най-трудния момент в живота му била и сестра му Ирина. Тя обаче го подкрепяла предимно морално, тъй като живеела с двете им дъщери Ани и Христина в Пловдив.

Публикувана на
13 Септември 2020 година