Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Дами, не правете секс с бившия си

Видяна: 22640 пъти

Каквото и да ви нашепва навика на тялото и неразумния мозък, не правете секс с бившия. Знам, че има нещо успокояващо в докосването на добре познат любовник. Рутината е удобна и не предполага никакви неприятни изненади. За нула време може да получите оргазма, за който сте тръгнали. Колкото и да си повтаряте, че правите секс само за да си запълвате времето, докато дойде време за правилния за вас мъж, не се залъгвайте.
Все тая дали правите секс с експартньора си, защото ви е страх да не сте сами, или защото това ще ви донесе сексуално удоволствие – накрая пак ще легнете в празното легло, па макар и със задоволено тяло. Моментните удоволствия са основата на дългосрочни увреждания в самоусещането. Когато продължите да правите секс с някого, който вече не е постоянна част от живота ви и с когото не искате наистина да се събирате, това бавно, но отривисто отчупва парченце от собствената ви стойност.
Сценарият винаги е един и същ. Правите секс, той си тръгва и когато хормоните ви отново се наместят, ви заблъсква такава самота, че ви идва да се ритате, задето сте пуснали тоя хубостник отново да ви бърка не само в снагата, но и в душата. Разбира се, повтаряте си до припадък, че това е чисто и просто един секс, но най-вероятно няма да се появите с него в дома на родителите си на Коледа, нито ще кажете на сестра си, че отново пъшкате сексуално в едно пространство с оня, дето преди няколко месеца ви е зарязал заради кой знае какво.
Ако продължавате да се търкаляте в постелята с бившия как ще намерите бъдещия? Докато „само правите секс“ с някогашния ни любим, пропускате възможността да изчистите сърцето си от останките от него. Начинът да излезете от тоя омагьосан и пагубен кръг, е да спрете с безсмисления секс, който ви обезценява. Все едно всяка вечер да слагаме под възглавницата си курабийка, въпреки че сте на диета. Кого лъжете? По-добре крещете всяка сутрин в банята, че си струвате, че сте кралица и че заслужавате да получите съответното обожание. Никой няма да се погрижи за вас, ако вие сами не го направите.
Да спиш с бившия, е все едно да си повтаряш мантрата, че чакането на новия не си струва. Като че ли е без значение, че всеки път оставяш частица от твоята интимност за един бърз кеф. Колкото и да ви се ще да продължавате да го правите, помнете, че сексът с бившия е гола вода, в която рано или късно ще се удавите.

Публикувана на
11 Септември 2020 година