Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

От кои храни се сбръчкваме и състаряваме

Видяна: 89120 пъти

Известният диетолог Елена Соломатина обясни кои храни сбръчкват и състаряват преждевременно човек. Експертът дава съвети как да избегнем свързаните с възрастта промени, за да изглеждаме добре с годините. Тя обяснява още честата консумация на кои продукти състарява преждевременно клетките.
Соломатина дава за пример проучване на специалисти от Университета в Навара, Испания, свързано с храните, състаряващи човек.
Хранителните продуките, които са били термично обработени в масло, образуват канцерогени. Те от своя страна унищожават колагена, протеин, който е в основата на съединителната тъкан.
Когато човек злоупотребява с нездравословна храна - бургери, пържени картофи, сладкиши или зърнени храни - кожата става отпусната и скоро става набръчкана, предупреждава диетологът.
За да се предотвратят свързаните с възрастта промени, диетолог съветва да избягвате нездравословна храна, както и да разреждате диетата си с продукти, съдържащи колаген.
"Има много от този жизненоважен протеин в морковите, доматите, спанака, тлъстите риби, така че ако няма противопоказания, приемът им е задължителен, каза тя.
Соломатина включва зехтин, грозде, ядки, джинджифил, цвекло, целина и авокадо в списъка с продукти, които допринасят за подмладяването и възстановяването на организма./Zdrave.to

Публикувана на
09 Септември 2020 година