Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Защо да спим с лук в чорапите

Видяна: 79960 пъти

Лукът е зеленчук, който съдържа голямо количество манган, витамин В6 и диетични фибри. Има изключително много ползи, заради които част от лук се вкарва в чорапа преди лягане.
Сред тях са:

- Като се има предвид, че лукът има голям брой антибактериални свойства, той ще помогне да се отървете от микробите и бактериите, които остават по краката, дори ако те са измити.
- Ако трябва да укрепите имунната система, тогава този метод е доста ефективен. Имунитетът се засилва поради факта, че лукът е богат на витамин С.
- Има твърдения, че ако сложите лук на крака си, а след това си сложите чорапа и си легнете, можете да избегнете развитието на рак.
- Това действие е полезно и за тези, които страдат от диабет. Така че, ако периодично следвате съветите на предците и оставяте лук в чорапа си за нощта, то поне можете да постигнете намаляване на съдържанието на захар в кръвта.
- Лукът ще помогне на тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се бори със свободните радикали, което води до намален риск от заболяване - стомашна язва.
- Ползи от лука има и при възпалителни процеси. Следователно това помага и при борбата с инфекциозните болести.
- Зеленчукът също ще бъде полезен за онези, които са ухапани от пчела или оса.
- Суровият лук ще помогне на човек да намали холестерола в кръвта си.
- Ако кръвта изисква пречистване, тогава този метод е ефективен и ще помогне да се направи в най-кратък срок.
Важно!
Според препоръките на предците е достатъчно да нарежете парче лук и да го прикрепите към петата. Мястото на приложение на лука не е избрано случайно, тъй като има точки на краката, с които можете да повлияете на организма като цяло. Според китайската медицина всяка точка от крака е отговорна за някакъв орган в тялото./ zdrave.to

Публикувана на
29 Август 2020 година