Новина от категория България
Архив на публикациите

Зловещ слух, майка ще се пали пред парламента

Видяна: 18239 пъти

Майка от гражданската инициатива "Системата ни убива" възнамерява да се самозапали тази вечер около 20 часа пред парламента в знак на протест срещу правителството и срещу бездействието на властта по отношение на хората с увреждания. Този зловещ слух се разпространява сред протестиращите в София.
Не само заради протестите от последния месец, а и защото е стратегическа строго охранявана сграда, в и до Народното събрание винаги има пожарникари, които да реагират при екстрени ситуации. По принцип и полицейското присъствие в района на парламента също е засилено.
Все още не е ясно дали намерението на майката е реално или тя само е споделила, че подобно решение би било крайна форма на протест.
Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" протестират непрекъснато от 1 март. Те се сляха с вълната на недоволни срещу правителството и също всяка вечер са на жълтите павета. Преди дни майките поеха на автошествие под наслов "Борисов, тук сме!" от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета без да се водят каквито и да било преговори.
Пред къщата на министър-председателя бяха оставени черни найлонови чували, на които пишеше "Оставка", листове с надписи "Ти уби бъдещето на децата ни" и "Ти уби свободата на словото", както и цветя.лупа

Публикувана на
09 Август 2020 година