Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ударете едно нитро кафе за летящ старт на деня!

Видяна: 16348 пъти

Спи ви се, а сте на работа? Ударете едно нитро кафе и ще получите летящ старт на деня! Не, не е нова мода в кафето, а съвсем различен начин за извличането на напитката от кафевите зърна. Няма и никакъв алкохол в напитката - това е просто студено сварено кафе от зърна Stumptown, инфузирано със 100% азот, но то ще ви разтърси.

Как се получава максимална енергичност от такова кафе разказва блогърката Олга Игнатиева - специалист по кафето. Тя не препоръчва такава напитка да се пие от всеки, тъй като може да има различни въздействия.
Нитро кафето е вид кафе с добавен азот. За неговото приготвяне се използва ледено студено сварено кафе, което е наситено с инертния газ чрез оборудване, използвано в бирената индустрия.
Това се прави, за да се подобрят вкусовите характеристики на напитката и да й се придаде специална текстура, характерна за наливна бира, каза Олга Игнатиева. "Какво прави азотът с кафето? Той го насища с малки мехурчета, които създават кадифена текстура.
Вместо редовно черно кафе, получаваме напитка, която прилича малко на тъмна наливна бира. Когато се налива в чаши, има пяна в чашата Азотът също така придава на напитката сладост и кремообразност, което го прави доста приятно за консумация. Също така тази напитка се сервира охладена, тъй като охлаждащото устройство от бирената индустрия се използва за насищане с азот ", обяснява тя.
Единственият недостатък на такава напитка е много висока концентрация на кофеин. Ако изпиете 200 милилитра нитро кафе, това ще окаже много силно влияние върху нервната система. Не трябва да го пиете вечер, няма да заспите.
Нитро кафето е противопоказано за хора със слаба нервна система и сърдечни проблеми. Кофеинът може да причини нежелани реакции, включително тревожност, аритмии, главоболие и високо кръвно налягане.
дарикнюз

Публикувана на
09 Август 2020 година