Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Събарят бившия ТЕЛК

Видяна: 13847 пъти

С багер ще се събаря през уикенда двуетажната сграда на бившия ТЕЛК на ул. "4-ти януари" и по тази причина от район "Централен" предупредиха гражданите да не паркират на тази улица до Хуманитарна гимназия. Преминаването по ул. "4-ти януари" също не е разрешено.
"Въвеждаме ограниченията през уикенда, когато има по-малко хора в града и по-слаб трафик. Мерките се взимат, за да не се допусне злополука", обясни кметът на района Георги Стаменов.
Събарянето на сградата, от която още преди пет години се изнесе персоналът на ТЕЛК, стартира в понеделник. Неколцина работници махнаха керемидите от покрива, врати и прозорци, а в събота и неделя в разрушаването ще се включат багер и камиони, които ще изнасят отпадъците.
От район „Централен“ се извиняват за създаденото неудобство. Намерението на кметството е да подравни терена, след като сградата се премахне, а алеята да се ремонтира засега с пътни ивици. Мястото ще се ползва пак за паркиране, което на този етап ще е безплатно. Теренът е отреден за изграждане на многоетажен паркинг.
Снимка от Наташа Манева

Публикувана на
07 Август 2020 година