Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ботев“ закъсва финансово, турците се отказаха от Неделев

Видяна: 11102 пъти

Надеждите на Ботев (Пловдив), че ще понапълни касата си след напускането на собственика Георги Самуилов започват да поугасват. Един от вариантите за свежи финансови постъпления беше трансфер на Тодор Неделев в Турция. Звездата на „канарчетата“ обаче обяви, че турският клуб е отпаднал като вариант за продължение на кариерата му, а за момента няма нови оферти.
„Не съм решил все още къде ще продължа. Офертата от Трабзонспор за съжаление отпадна. Отказаха се. На този етап няма друго предложение към мен. Трансферният прозорец е до септември. Има време. Имам договор с Ботев. Сега е важно да тренирам добре и да давам максимума за отбора“, заяви Неделев на пресконференцията на „жълто-черните“ преди пловдивското дерби с Локомотив в неделя от 18:45 часа.
„Ботев“ е изправен пред финансова криза, след като собственикът Георги Самуилов се оттегли, а акциите преминаха в Сдружение ПФК Ботев. Това днес беше потвърдено и от изявление на прокуриста на „канарчетата“ Асен Караславов: “Всичко е платено и на футболистите, и обезщетенията на разтрогналите играчи, и към НАП главниците. Мисля, че с това много малко отбори могат да се похвалят с това. Притеснителното е, че след връщането на акциите на клуба имах разговор с господин Гиздаков и господин Кошински от Сдружението. По техните думи разбирам, че не могат да подсигурят този бюджет, който е необходим за нормалното съществуване на футболния клуб. Аз съм на мнение, че без господин Самуилов няма как нещата да се случат по нормалния начин. Всички се надяваме той да остане в клуба. Той дава страшно много пари за клуба и за развитието на отбора. Сега без него трябва да се връщаме назад в развитието си, което е притеснително. На 21-и ще има акционерно събрание тогава ще се взимат решения”. /блиц

Публикувана на
07 Август 2020 година