Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов спешно свири сбор в ГЕРБ

Видяна: 24156 пъти

ГЕРБ спешно свиква национална конференция, за да стегне партийните редици. Това ще се случи утре, на 28-ия ден от протестите, на които се иска оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Мероприятието ще се проведе в София Тех Парк, като се очаква там да се съберат около 4000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с лидера Бойко Борисов. Анонсирано е като партийна конференция с ръководството на ГЕРБ, но парадоксалното в случая е, че няма обявен дневен ред.
Очаква се лидерът да държи реч, в която да анализира политическата обстановка и протестите в страната, както и евентуално да изложи пред съпартийците си бъдещите си ходове.
Целта на Бойко Борисов била да сплоти ГЕРБ и да надъха съпартийците си, защото ги очакват тежки политически месеци. Той бил притеснен и от изказването на Цветан Цветанов, че електоралният потенциал на партията се е свил до около 500 000 души.  Освен това бившият втори в ГЕРБ отдавна се опитва да отцепи знакови фигури от ГЕРБ, както и цели структури.
На областните координатори на ГЕРБ било съобщено, че в София трябва да дойдат партийци от цялата страна, като за всяка област има квота за присъстващи, както и график на пристигане. Задължително било да се пътува с автомобили, както и да се спазват противоепидемичните мерки заради коронавируса. лупа
Сн.: BTV

Публикувана на
04 Август 2020 година