Новина от категория България
Архив на публикациите

Пети ден протестиращ прави гладна стачка в палатковия лагер

Видяна: 18300 пъти

Силният вятър бутна част от палатковия лагер пред Министерския съвет, но не попречи на гладната стачка на петима души. Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода.
На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба. "Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред Bulgaria ON AIR.
Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите му те знаят защо е предприел гладна стачка. През август и ноември 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет.
"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още гладувашият. Чувства се отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън: "Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам". /фрогнюз

Публикувана на
04 Август 2020 година