Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Германия им писна, разбунтуваха се

Видяна: 28365 пъти

Край на ограниченията! Това беше основният лозунг на хиляди хора, които протестираха в Берлин тази събота срещу мерките, наложени срещу пандемията от коронавирус, съобщава Euronews.
Демонстрацията, която започна около емблематичната Браденбургска врата, събра различни организации, включително крайнодесни групи и недоволни търговци.
Участниците говорят за конспирация, организирана от фармацевтичната индустрия и американския милиардер Бил Гейтс, както и призиви на движения срещу ваксините.
Протестът обаче идва в момент на безпокойство във федералното правителство на канцлера Ангела Меркел по повод увеличаването на случаите със заразяване.
По данни на Института „Робърт Кох“ (RKI), през последните 24 часа е имало 955 нови инфекции. Общият брой на потвърдените случаи надвишава 209,00 и повече от 9 100 смъртни случая.
От тази събота Германия предлага безплатни тестове за пътуващите, които се връщат от чужбина и ще бъдат задължителни от понеделник за тези, които идват от рискови региони, за да избегнат карантината.
Нормата е в сила от тази събота, съобщи министъра на здравеопазването Йенс Спан, който застава зад решението за безвъзмездността на тестовете, въпреки критиките на мнозина, които считат, че те трябва да са за сметка на всеки пътник, за да не се натоварва системата на здравеопазването. лупа

Публикувана на
02 Август 2020 година