Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Затвориха Околовръстното заради голям пожар

Видяна: 21777 пъти

Огнен ад затвори Околовръстното шосе на Пловдив днес по обед. Изгоряла е бивша автоморга. От мястото на инцидента се чували гърмежи.
"Преди около час ми се обадиха, че автоморгата гори. Не знаем каква е причината. Нищо не знаем. Чакаме пожарната и полицията да ни кажат. Щетите са тотални! Изгорели са 15 автомобила, авточасти, инструменти, всичко", разказа Любка Гьорева, която е близка на собственика, цитирана от GLAS.bg.
След 13.10 ч. днес е получен сигнал за пожар в участъка между разклоните за Коматево и Първенец, поясниха от пожарната. На място са три противопожарни екипа. Полицията е пратила три автопатрула от Второ РУ , Пътна полиция и РУ Стамболийски.
По непотвърдена информация огнената стихия е тръгнал от сухи треви. Автоморгата от дълго време не работила. Собствениците скоро са започнали да освобождават терена. Възнамерявали са да го дадат под наем. Последно идвали до имота в петък, когато взели част от железата и ги закарали в с. Говедаре. Те живеят в Златитрап.
"Собственик беше синът ми, но почина преди 4 месеца и останахме само аз, снаха ми и внука. Сега прехвърлихме имота на внук ми – Георги. Не може да се е самозапалило. Всяка година тук отзад палят папурите. Сигурно от там е тръгнало“, разказва Гана Бойчева.
По думите на 16-годишния Георги Бойчев вероятно всичко вътре е заминало – стари моторни масла, кабели и авточасти.
Огнеборците не допуснаха собствениците до сградата. Опасяваха се някоя газова бутилка да не гръмне. /блиц

Публикувана на
01 Август 2020 година