Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

5 пъти пускат Маринела под домашен арест, после пак я връщат в килията

Видяна: 25315 пъти

В ефира на “Тази сутрин” по Би Ти Ви адвокат Ина Лулчева коментира действията на прокуратурата спрямо хотелиерката Маринела Арабаджиева. Припомни, че пет пъти е освобождавана под домашен арест, а след това Апелативният специализиран наказателен съд го отменя с несъстоятелни мотиви.
На 28 май съдът постановява незабавното й пускане под домашен арест, заради влошеното й здравословно състояние, а месец и половина по - късно - на 13 юли, Апелативният спецсъд отменя това определение заради процедурни неясноти и отново връща делото на първа инстанция.
В същия ден дежурен съдия разпорежда незабавното й връщане в ареста, въпреки че месец и половина е спазвала стриктно ограниченията и няма никакви опити да се укрие или да извърши престъпление. Тогава Лулчева определи действията на прокуратурата като репресия и нарушение на човешките права.
Припомни и несправедливите действия на съда спрямо най-малкия им син Вълчо Арабаджиев: “Синът им бе държан като заложник до връщането им в ареста. В момента, в който се разбра, че ще бъдат върнати, бе освободен с една чудовищна гаранция”.
Тя подчерта, че това е шестият път, в който Маринела Арабаджиева е пусната под домашен арест, като причината не е здравословното й състояние, а неоправданият и стресиращ продължителен престой в ареста: “Трябва да бъде освободена, защото няма опасност да се укрие”.
На 29 юли пловдивчанката за шести път бе пусната под домашен арест, като тя бе освободена директно от заседателната зала. Преди недоказаните повдигнати обвинения на прокуратурата преди близо две години, Маринела никога не е осъждана или задържана. Още през месец ноември на 2019-та, адвокат Лулчева коментира, че целта на прокуратурата е да държат семейството в ареста максимално дълго: „Това е тормоз!”, категорична е тя.

Публикувана на
31 Юли 2020 година