Новина от категория България
Архив на публикациите

За граждански бунт се уговарят в мрежата срещу „плажуващите“ на възлови кръстовища

Видяна: 17751 пъти

Блокадата на София продължава. Ключовото кръстовище на Орлов мост и триъгълника на властта все още са блокирани от протестиращи, опънали палатки. Полицаи и представители на Столична община се опитаха да преговарят с демонстрантите да пропускат поне автобусите на градския транспорт, но те отказаха и заявиха, че са там, „за да причинят неудобство“.
Малко след това се стигна до покачване на напрежението на Орлов мост, където ПР-ът на подсъдимата ексметица на столичния района „Младост Десислава Иванчева – Петър Кърджило, нападна възрастна жена. От СДВР светкавично реагираха и казаха, че вече повишават тона си към протестиращите, защото „това са недопустими провокации“. Блокадата на София провокира мрежата, която изригна и така се стигна до виртуален сблъсък между софиянците, които подкрепят и не подкрепят случващото се.
Само с един пост жена на име Катерина успя да взриви групата на Люлин. „Да се организираме и сами да бутнем блокадата на Орлов мост! Не на ограниченията за народа!“, написа тя.
Под думите й веднага заваляха куп коментари. Мнозина я обвиниха в политически пристрастия, други пък я подкрепяха.
Заговори се за масово гражданско неподчинение, други за директни сблъсъци, но притеснително бе, че се коментира и „кръвна гражданска война“.
„Хора, я се вразумете. Говорите за кръвна война. Да се бият българи с българи. Това не трябва да се случва. Всяка една страна е с правото си. Спрете се с нападките един към друг, защото в утрешния ден пак заедно ще градим тази държава независимо от изхода на всичко случващо се“, зове Константин Василев.
„Кому е нужно подобно нещо. Благодарение на полиция и Общината днес в София е прекрасно. Дори не прави впечатление, че нещо е затворено“, казва пък Диана Младенова.
„Глупости. Пълни глупости. Ако президентът иска гражданска война заслужава затвор. Ако застане на фронтовата линия го разбирам, но няма нали. И президента е от същото котило, не го забравяй. Брат брата да убие, това значи гражданска война. Кръвта с вода не се измива. Не се измива никога“, продължава Константин Василев.
Tn Pekov пък обобщава: За Вас не знам ... Ама аз не съм съгласен, не ми изнася ... По-добре си е да има ред, не е сложно ... Сутрин от 07:00 ДО 09:30 НЕ МОЖЕ да се блокира НИЩО, за да могат да отидат хората на работа и да си заведат децата по ясли и градини ... Вечер от 17:00 до 19:30 НЕ МОЖЕ да се блокира НИЩО, за да могат да се приберат хората от работа и да си приберат децата от ясли и градини ... Нощем от 22:00 до 07:00 НЕ МОЖЕ да се блокира НИЩО, за да могат хората да се наспят ... Който нарушава -културна глоба от 100 лв. за първи път, 300 лв. за втори път ... Директно към данъчната партида, като в Гърция ... А иначе с този сегмент от мат`реала релацията е установена отдавна, има си стара политическа рецепта която си се знае отлично - "со кротце, со благо и со малце кьотек"... /блиц

Публикувана на
31 Юли 2020 година