Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико започва преговори за теглене на заеми

Видяна: 40240 пъти

Общината ще проведе разговори с Европейската банка за развитие за условията по предлаганите кредити другата седмица, заяви кметът Здравко Димитров. Целта е да се намерят средства за важните за града проекти. Все още обаче не е ясно дали Пловдив ще изтегли заем от там, или ще прибегне до Фонд Флаг.
„Търсим най-добрите условия. Доста са важните проекти и ако трябва да ги направим всички и 1 млрд. няма да стигнат. Смятам, че най-важни са инфраструктурните проекти, защото само от юг на денонощие в града влизат 35 000 коли. Нямаме нито външен ринг, нито вътрешен, нито околовръстно. Важно е да се построят и Модър Царевец, пробива под гарата, моста на р. Марица и бул. Северен. Инженеринг спечелиха за Модър Царевец, има готов преработен проект, ако фирмата пожелае може да се свърши с архитекта и да го ползват“, отбеляза Димитров.
Той подчерта още, че неизбежно общината ще има отстъпление от приходите през настоящата година заради пандемията от COVID-19. Това обаче е предвидено от местната администрация още в началото на извънредното положение. „Ще намалим харчовете и командировките в чужбина. Приходите трябва да се увеличат“, отсече Здравко Димитров и добави, че се работи по привличане на средства от европейските фондове.
По думите на градоначалника изключително важно е кризата да не засегне строителството и бизнеса. /марица

Публикувана на
31 Юли 2020 година