Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Полицай скочи от 13-я етаж, за да хване педофил

Видяна: 11895 пъти

Казахски полицай скочи през прозорец на 13-я етаж, докато гонeшe заподозрян в сексуално посегателство над тийнейджърка. Той не само не загина, но и успя да хване заподозрения.
Старши полицай Бакджитан Бакиров участва в ареста на мъж, който преди това е влязъл в апартамент в най-големия град в Казахстан, Алмати, откраднал голяма сума пари и извършил сексуално насилие над 15-годишна на 13-и етаж в жилищна сграда. Опитал да избяга, к като скочил през прозорец от 13-ти етаж, който е висок повече от 30 метра, но решителният полицай го последвал без колебание. „Имах само една мисъл в главата си - трябва да го заловя! Не мислех за нищо друго. "Дори не разбрах как скачам, но не ме беше страх", спомня си той. Каскадата можела да завърши трагично, но се приземил на тераса само на два етажа по-долу. „Нямах представа, че е там", казва смелчагата.
Заподозреният явно е знаел за терасата. Това обаче не му помогнало много, защото Бакиров го хванал и не го пуснал. Направил всичко това въпреки тежката фрактура на крака си по време на падането. Признава, че се уплашил едва след като всичко приключило. Залавянето на педофил било нещо лично на Бакиров, който самият е баща. Вече е претърпял три операции на пострадалия крак и лекарите му дават оптимистична прогноза.
блиц

Публикувана на
31 Юли 2020 година