Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Какво да направите, ако сте сами и получите инфаркт

Видяна: 44000 пъти

„За съжаление често се случва инфарктът да поразява хората, когато са сами и няма къде да повикат за помощ. Въпреки това дори и в този случай, човек може да си помогне. Как точно, ще ви разкажем в тази статия.
Ако получите инфаркт, първото нещо, което ви препоръчваме да направите, е, разбира се, да се опитате да се обадите и да повикате линейка. Независимо от това дали сте успели или не, следващата ви стъпка ще бъде тази: кашляйте възможно най-дълго. Преди да го направите, поемете дълбоко въздух. Колкото по-дълбок е дъхът, толкова по-силно и продължително можете да кашляте, което е изключително важно.
Когато вдишвате, оставяте въздуха да навлезе в белите дробове, а кашлица компресира сърцето, изтласквайки кръвта и карайки я да се движи. Създавайки такава тежест за сърцето, вие му помагате да се върне към нормалния си ритъм на работа.
Продължавайте да вдишвате и кашляте последователно на всеки 2 секунди, докато пристигне линейка или докато сърцето ви не се нормализира, за да можете да стигнете до най-близката болница. /zdrave.to

Публикувана на
28 Юли 2020 година