Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Търсят строители за довършване на Колежа

Видяна: 24156 пъти

До 40 дни ще бъде избран изпълнител на обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев“, която днес е обявена на сайта на община Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров, като припомни, че парите бяха отпуснати от правителството и отново благодари на премиера за това.
„Успяхме във възможно най-кратките срокове да се справим като администрация и поръчката вече е факт. Нямаше как това да стане още с решението на МС и ОбС, защото не искаме да сме клиенти на прокуратурата с г-н Райчев“, допълни кметът.
Строителният заместник-кмет Пламен Райчев обясни, че в началото на септември се очаква да бъдат отворени офертите. В зависимост от това колко са желаещите да строят стадион „Хр. Ботев“ ще стане ясно кога ще стартират строително-ремонтните работи (СМР) – до края на септември или по-нататък.
Стойността на обекта за СМР е 53 милиона лв. с ДДС, от които 25 милиона лв. бяха осигурени от правителството. С държавните пари ще бъде построен стадионът и ще бъде въведен в експлоатация на етап на него да могат да се играят мачове от първенството. На по-късен етап ще се търси финансиране за довършването му.
Кметът Здравко Димитров уточни, че миналия петък е пусната поръчката за предварителен контрол и на стадион „Лаута“, като се очаква до края на седмицата тя да бъде готова. За обекта държавата отпусна 12 милиона лв.
Срокът за изпълнение на двата стадиона е 24 месеца след подписването на договорите. „След като стадионите бъдат завършени, никой да не си дава сметка, че ще печели за сметка на общината. Подаръци няма да правим“, заяви кметът. бнр
Сн.: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Публикувана на
27 Юли 2020 година