Новина от категория България
Архив на публикациите

Ген. Мутафчийски с кучето си край бг морето

Видяна: 31160 пъти

Шефът на Националният оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски най-после намери време да отскочи до морето. За разлика от своя заместник доц. Ангел Кунчев, който беше засечен да щурмува границата с Гърция в първия ден след падането на карантината за туристи в южната ни съседка в средата на юни, генералът избра за почивка роден курорт.
Събира тен в къмпинг до Черноморец, където се е превърнал в атракция за останалите летовници. Забелязан е със своя мопс, бил усмихнат и спокоен, отвръщал на поздравите и видимо се радвал на откраднатото време за почивка. Предпочитал повече време да плува, отколкото да седи под чадъра. Задължително извеждал сутрин и вечер домашния си любимец, който бил неотлъчно до него през цялото време. Ваканцията му обаче е само за уикенда, а от понеделникотново е на работа.
Мутафчийски буквално спря публичните си изяви през последните седмици, когато епидемията от COVID-19 започна застрашително да настъпва у нас.
Мнозина видяха в това знак, че той категорично не приема разхлабването на мерките, което беше съпроводено със скок на заразените до 300 и повече на ден.
Къмпингът, където е отседнал Мутафчийски, е сред най-луксозните по родното море, като за всяка каравана има осигурен отделен санитарен възел. Там е била забелязана да отмаря и легендата на родната лека атлетика Стефка Костадинова.
glas.bg

Публикувана на
13 Юли 2020 година