Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Заспал турски тираджия прави невиждана касапница на магистрала „Тракия“

Видяна: 34280 пъти

Шофьорът е заспал зад волана. Това е най-вероятната причина за тежката катастрофа, станала вчера с турски тир на АМ "Тракия". Това заяви шефът на КАТ-Стара Загора Бончо Славов, цитиран от БНТ.

Той е разцепил мантинелата и е навлизал в насрещната лента за движение в посока Бургас. "Жертвите не са шест, а са окончателно 5, заедно с шофьора, който е изхвръкнал от кабината и е бил затиснат от 2 коли. Тялото му е било открито тази сутрин. Той е между 40 и 50 години, обясни представителят на фирмата, собственик на тира.
В тежко състояние е дете на 2 години и половина. Добрата новина е, че през нощта то е започнало да диша само, уточниха от полицията.
Тирът е блъснал четири автомобила. На четирима от загиналите в тях е изяснена самоличността и остава да бъдат установени данните за петия човек.
"До сутринта продължаваха огледните действия. Назначено е досъдебно производство. Водачът, до колкото знаем, е бил сам в кабината на автомобила", посочиха още от полицията.
Има и версии, че самата катастрофа е станала заради мантинелата. "Мантинелата е стара и ръждясала. Поставена е през 95-96 година, но не е тя причината", заяви Илия Златев, директор на Областно пътно управление Стара Загора. По думите му мантинелата все пак е претърпяла удар от камион, който с висока скорост. Според него шофьорът или се е разсеял, или е заспал.
блиц

Публикувана на
13 Юли 2020 година