Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Нощните заведения пак отварят врати

Видяна: 18666 пъти

Нощните заведения се пребориха - те ще отворят врати, но при определени изисквания. Това стана ясно на брифинг в Министерството на здравеопазването.
Зам.-министър Жени Начева съобщи, че се разрешава функционирането на нощни заведения при заетост на местата на открито и закрито не повече от 1 човек на квадратен метър.
Това ще се случва при спазване на всички мерки за дезинфекция и дистанция. Разрешават се и групови събития тип сватби, семейни сбирки, като те трябва да се провеждат при спазване на утвърдените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.
"Ние сме единствения затворен бизнес. 80 000 души са пряко и косвено засегнати от това", съобщиха представители на бранша.
Подготвените указания ще бъдат качени на сайта на МЗ. Освен това нощните заведения ще подлежат на строг контрол, а на входовете им ще бъде измервана температурата на всеки клиент. Инспектори пък ще следят за спазването на дистанция, провеждането на редовна дезинфекция и снабдяването на персонала с лични предпазни средства. При констатиране на нарушения, дискотеките и баровете ще бъдат затваряни. Що се отнася до провеждането на групови събития тип сватби и семейни сбирки, по думите на Начева, те ще се провеждат при спазване на мерките на здравния министър.

Публикувана на
12 Юли 2020 година