Архив на публикациите

Чудо в Чинтуловския манастир

Видяна: 15616 пъти

Чудо се е случило в Чинтуловския манастир „Св. Илия“ край Сливен. Християнка се излекувала и живеела втори живот. Жената отишла в светата обител в сливенското село Чинтулово и останала в храма три дни. Две нощи прекарала в бдение и молитви за изцеление от тежко възпаление на задстомашната жлеза и в постоянна криза. Лекарите в Ямбол ѝ давали три месеца живот. Болната обаче получила изцеление и изумила дори докторите.
Нейният случай е записан в книгата за чудесата Божии на манастира, където има още десетки феноменални истории на миряни. В една от тях дъщеря разказва за излекувания си баща, който не можел да ходи. Разбрал за чудодейната сила на гроба на светите братя Илия и Димитър, баща му го качил на каруцата, взели един овен и отишли в манастира. Там принесли курбана, пренощували и на другия ден куция си тръгнал пеш от манастира за родното си село.
Починал на 84 години, без да се оплаче повече от болки в краката. Семейство Пенкови също изпитали чудодейната сила на вярата. Те пишат: „С дъщеря ми и моя съпруг сме много възхитени от чудото, което стана с нас. Като бяхме много болни, посетихме манастира и гроба, слава на Бог и Негова воля, оздравяхме! Сега се чувстваме много добре“.ретро

Публикувана на
07 Юли 2020 година