Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Фланелка за Зико, шалче за Дани

Видяна: 11285 пъти

Кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, президентът на Локо Христо Крушарски и футболистите вдигнаха купата на България от сградата на общината. Градоначалникът пожела догодина Купата отново да дойде в Пловдив, а губернаторът добави- още успехи на отбора. "

Веднага след това играчите вдигнаха купата от терасата на общината. А запалянковците ги посрещнаха с бурни скандирания. Те бяха дошли с тениски с надпис "Купата отново е черно-бяла". Такава фланелка подариха и на кмета, а на областния управител - шалче.
Шествието с трофея, играчи, треньори, ръководители и фенове на Локомотив тръгна от Лаута. Предвождаше го емблематичния черно-бял трабант, с който преди 16 години честваха шампионката титла. В него на предната седалка беше президентът Христо Крушарски. Следваше го откритият автобус с футболистите, треньорите и трофея, както и още хиляди запалянковци на черно-белия клуб.
По време на цялото шествие улиците бяха огласяни от викове „Пловдив е черно бял“. Подлезът се задими от димки, а гърмежите се чуваха чак пред общината. Фонтанът пред сградата на пл. Стефан Стамболов 1 също цял ден беше бял в чест на победител.
Точно след подлеза на Гладстон черно-белият трабант на Локомотив-Пловдив закъса. Феновете веднага се притекоха на помощ и взеха да го бутат.
„Запалянковците са категорични, че любимият им клуб има сили да спечели купата и догодина. Те си пожелават срещу тях на финала да излезе Левски или Лудогорец, за да покажат, че могат да победят най-силните отбори в България.
марица

Публикувана на
06 Юли 2020 година