Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Удължават до края на юли епидемичната обстановка

Видяна: 18361 пъти

Епидемичната обстановка в страната се удължава с още 2 седмици - до края на юли. Правим го, за да запазим възможността, в зависимост от развитие на обстановката, да се издават заповеди с цел намаляване разпространението на коронавируса, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.
НОЩ е взел решение за засилване на контрола - започва масов контрол за спазване на мерките. „Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола на територията си за спазване на мерките, както и при необходимост да въвеждат нови, съобразявайки се с обстановката в съответния регион.“, обяви министърът.
Обясни, че на областните организации ще бъде препоръчано, на базата на критичен анализ, да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици наблюдаваме силно разпространение на вируса.
„Ще издам днес или утре заповед, като ще определя страните в Европа и тези от Шенген и третите страни, гражданите от които ще могат да влизат на територията на България, както и тези, които ще могат да влязат в България, но ще бъдат под 14 дневна карантина.“, информира той.

Публикувана на
06 Юли 2020 година