Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как да разберем дали бананите са натъпкани с химия

Видяна: 17812 пъти

Понякога е трудно да се изберат висококачествени плодове без химикали, тъй като много производители и продавачи третират плодовете, за да ги запазят свежи и привлекателни възможно най-дълго. Много е важно да знаете как да изберете узрели, пресни плодове, които не са обработени с химикали. Ето няколко тайни.
Бананите са популярен и евтин плод, който се предлага у нас през цялата година. Консумацията на банани е много полезна за здравето, затова много хора ги купуват. За да изберете висококачествени и свежи банани без химия, трябва да обърнете внимание на външния им вид. Ако корите на плодовете са жълти, но стъблата все още са зелени, тогава това означава, че са били обработени с химикали.
Зрелите и пресни банани имат атрактивен жълт цвят, безупречна гладка кора, без вдлъбнатини. Те могат да имат малки черни или тъмнокафяви петна по повърхността. При изстискване на плода се усеща неговата мекота.
Преди да изядете плода, трябва да го изплакнете под течаща вода в продължение на няколко минути, за да отстраните всички вредни вещества. /блиц

Публикувана на
30 Юни 2020 година