Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кое месо може да ни докара рак, без да се усетим

Видяна: 29402 пъти

Експертите са сигурни, че за поддържане на здравето е по-добре напълно да се изключи свинското месо от диетата, тъй като този продукт може да причини много заболявания, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.
Различни изследвания показват, че свинското месо съдържа огромно количество мазнини, слуз, хистамини и опасни хормони. Има и вещества, които започват да гният в червата на човека. В резултат на това потребителят се сблъсква с кожни заболявания, артрит, артроза и дори хормонален дисбаланс.
По-долу са някои факти, които след като прочетете определено ще искате да намалите количеството свинско месо в диетата.
• Поради хормоните на растежа, съдържащи се в месото, тялото на човек излиза от баланс. Започват патологични процеси, сред които затлъстяването и появата на злокачествени или доброкачествени тумори.
• В свинското има хистамин, вещество, което предизвиква алергични реакции. Заради него е възможно възпаление на апендикса, развитие на фурункулоза, дерматит, екзема.
• Свинската кръв е пълна с онкогенни агенти, те са маркери на рака.
• Ако ядете свинско месо в състояние на стрес, излишните килограми се появяват за няколко дни.
• По отношение на вредата върху организма, свинското месо е сравнимо с алкохола и цигарите, тъй като съдържа канцерогени. Налична е известна информация за канцерогенността на половите хормони на животното.
Препоръчваме да намалите консумацията на свинско месо, като не е нужно напълно да го изключвате от менюто си.
Въпреки че свинското има редица сериозни недостатъци, то има и положителни качества. Например, насърчава развитието на кръвни клетки и подобрява метаболизма поради съдържащите се витамини и бързото усвояване./ zdrave.to

Публикувана на
30 Юни 2020 година