Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Сериен убиец се призна за виновен

Видяна: 7808 пъти

В Съединените щати серийният убиец от Калифорния Джоузеф Дианджело се е признал за виновен в съда. Поради тази причина прокуратурата се е съгласила да не изисква смъртно наказание по отношение на него и да остане с доживотна присъда.
Джоузеф Дианджело е обвинен в извършване на престъпления, които в миналото са били приписвани на трима различни хора. В пресата са им били дадени прозвищата „Убиецът от Златния щат“, „Изнасилвачът от Източния район“ и „Нощния ловец“.

Между 1979 и 1986 г. извергът и социопат е извършил не по-малко от 13 убийства. През 1976-1979 г. са изнасилени около 50 жени и са извършени над сто кражби.
Дианджело прониквал в домовете на самотни жени и след това ги изнасилвал. Ако в този момент до жертвата се оказвала мъж, то той го принуждавал да наблюдава това което се случва, поставяйки чинии на гърба му. Престъпникът заплашвал, че ще убие и двамата, в случай че поне една от тях падне на пода.
Най-често той застрелвал мъжете, а понякога и двете жертви. В някои случаи маниакът можел да се обади на жертвата си след години и да се интересува от нейното състояние. Много от тях, които така и не доживели да видят ареста му, се страхували до края на живота си. Убиецът е разкрит и арестуван след случаен ДНК тест на негов роднина.блиц

Публикувана на
30 Юни 2020 година