Новина от категория България
Архив на публикациите

Кой държал на къса каишка Корнелия

Видяна: 30317 пъти

Крупният бизнесмен Валентин Златев е бил първоавторът на идеята БСП да излезе за цели 3 месеца от заседанията на Народното събрание миналата година точно преди европейските избори. Кулоарният слух за близките връзки между представителя на руския гигант "Лукойл" у нас и шефката на червените Корнелия Нинова се е завъртял преди броени дни на "Позитано" 20, в разгара на записите, а по наша информация определени партийци дори разполагат със снимки от техни рандевута. 
Именно той я накарал да оттегли народните си избраници от заседанията на Народното събрание, защото имал лични интереси определени поправки в закони и текстове от наредби да бъдат приети от мнозинството, без обструкциите на опозиция. Апаратчици на "Позитано" 20 са на мнение, че е възможно и част от личната предизборна кампания за прекия избор да е финансирана лично от него, като се има предвид, че касата на червените е под санитарния минимум.  
 
До момента Нинова отрича единствено, че не е провеждала срещи с избягалия в Дубай олигарх Васил Божков заедно със Златев, но не е казвала открито, че не е имала рандевута и телефонни разговори с правешкия бизнесмен. Освен това топлата връзка е ясна - съпругът на соцлидерката Митко е вече няколко десетилетия сред топ шефовете на "Лукойл" у нас, като е назначен лично от Златев.  
 
И за да е още по-пикантна кулоарната информация, запознатите със срещите между Нинови и Златев използват последните записи, изтекли в медийното пространство, за които се твърди, че са с гласа на премиера Бойко Борисов. В тях се чува ясно: 
"Тея двамата, Корнела и Радев, са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основният гръб, хич не е приятно", като според източника на звуковия файл Борисов разговаря именно с горивния бос по телефона.  лупа

Публикувана на
29 Юни 2020 година