Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Радиоводещ намери гъсеници в броколи, превърна ги в домашни любимци

Видяна: 24034 пъти

Британският радиоводещ Сам Дарластън намери гъсеници в броколи, купени от супермаркета, и ги превърна в домашни любимци, съобщи в. "Мирър". След като не успял да се нахрани с първия пакет броколи, мъжът се върнал в магазина за втори. В него обаче имало още повече гъсеници. Това го накарало да се обърне към супермаркета в Туитър, а след това редовно да публикува информация как се развиват новите му "деца". За първата гъсеница Дарластън пише:
"Ако някой се интересува, името му е Седрик, от Испания е (така предполагаме, защото броколито е оттам) и танцува, след като яде спанак и броколи цял ден".
Публикацията на Дарластън предизвиква голям интерес. Той редовно осведомява последователите си в Туитър как се развиват новите му домашни любимци - общо седем. Всеки от тях получава име - Джанин, Кльощавия Ерик, Брок, Оли, Крок и Карлос, освен Седрик. Снима ги как се превръщат в какавиди, а след това в пеперуди.
От магазина "Теско" му връщат парите за двата пакета броколи. Те обясняват, че насърчават по-естествените методи за производство, с по-малко химикали. Затова и в зеленчуците могат да се промъкнат насекоми. /дарикнюз

Публикувана на
29 Юни 2020 година