Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Кой хляб е много вреден

Видяна: 11529 пъти

Повечето експерти смятат, че именно белият хлябът е най-опасният зърнен продукт за здравето. В него няма хранителни фибри, а витамините от група В напълно отсъстват.Този продукт не носи никаква полза за организма и може само да му навреди, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.
„Бялото брашно няма протеинови ембриони, които съдържат най-полезните съставки. То няма най-ценното, следователно няма полза от такъв хляб “, казва гастроентерологът Галина Барташевич.
В белия хляб има много въглехидрати, захар и нишесте. В сравнение с ръжният хляб, вторият е по-полезен. Но тук не всичко е толкова просто. В ръжния хляб има много повече витамини и минерали, но той съдържа и много хлебна мая. Най-добрият вариант според повечето експерти и лекари се счита за „черните“ разновидности на хляба. В него ръженото брашно се смесва с пшенично в определено съотношение.
Много въпроси възникват и относно това дали може да се консумира топъл хляб. Някои експерти казват, че хлябът трябва да "диша" известно време.
През това време, вероятно, маята престава и поради това продуктът става не само по-полезен, но и диетичен. В същото време някои специалисти по хранене са уверени, че маята не се страхува от висока температура и не умира по време на печене. Следователно хлябът може да се яде веднага след като е готов и няма нужда от време,за да се охлади.
Във всеки случай яденето на голямо количество хляб не си струва. Най-добре е да се даде предпочитание на тези продукти, които са направени от смеси от различни видове брашно. Те съдържат повече полезни компоненти и не вредят нито на здравето, нито на фигурата. /zdrave.to

Публикувана на
29 Юни 2020 година