Новина от категория България
Архив на публикациите

Заплашват разследващ журналист и децата му

Видяна: 16287 пъти

”Тормозът е заради работата ми, но този път обект е и семейството ми”. Това заяви разследващият журналист Николай Стайков. Първоначално не е приел обажданията на сериозно, но една нощ, когато потърсили и децата му и установил, че къщата на родителите му е маркирана, сериозно се притеснил.
"Знаем ви кои сте, знаем и къде са децата ви през почивните дни", цитира Стайков пред bTV една от телефонните заплахи. Николай Стайков посочи, че първоначално е помисли обажданията за неуместна шега, но впоследствие разбрал, че не е. Предполага се, че причината за зловещите обаждания е разследването на Антикорупционния фонд, озаглавено „Осемте джуджета“.
Последната работа на разследващия журналист се фокусира върху бизнесменът Илия Златанов, бившият следовател Петър Петров и съпругата му Любена Петрова.
Стайков описва Илия Златанов като един човек, който е прибягнал до услугата "купуване на влияние в прокуратурата”, за да реши един много сериозен юридически спор. "Той се е съгласил да си реши проблема по втория начин, може би защото е бил убеден, че в системата на правосъдието в България той е единственият възможен. От човек на човек той е стигнал до бившия шеф на столичното следствие", казва още той. Втората част от разследването ще бъде представяне през следващата седмица, В нея ще бъде показана цялата смс комуникация на Златанов, в която "има уговорки, срещи, подробности. В съобщенията се споменават министри, следователи, като цяло доста интересни хора, посочи той. Стайков съобщи, че във вторник е поканен в прокуратурата да дава показания, но очакванията му не са високи.
фрогнюз

Публикувана на
29 Юни 2020 година