Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо да не ходим на море в Гърция и Турция според „Господари на ефира“

Видяна: 39040 пъти

Ето ви ТОП 5 на причините да не ходите в Гърция и Турция на море, а да си останете у нас, шегуват се „Господари на ефира”:
1. Бетонът
Бетонът не е спирал да се лее в последните години по морския ни бряг. Браво! Ако трябва да пресметнем точно колко кубика бетон е излят, ще ни трябват някои от най-добрите световни математици, понеже такова число… няма
2. Обслужването
Поръчваш си нещо за пиене – идва царкировата реколта. Даже Менделеев не знае как са съчетани тия химични елементи на едно място. Не твърдим, че всичкият алкохол е фалшив, разбира се, но талантливите български алхимици имат своите сериозни традиции. Това е за да може след второто, вече да не ви пука от обслужването. И най-вече, за да забравите къде се намирате.
Знаете школата за сервитьори у нас е прословута! Такъв размах има черноморският келнер, че като замахне с таблата и те праща директно на първа линия. Естествено, ако е на кеф. Ако не е, може никога да не те обслужи.
3. Фекалиите
Крем дьо ла крем на курорта и любима тема, но далеч не толкова любима миризма за сетивата. В едно нещо не искам да се преродя – това е Черноморска риба на нашето крайбрежие. Не знам как издържат горките да не се чифтосат с някое ла*но. Как се ориентират в тая мътна вода ми е мистерия. Това не е живот!
4. Безплатните чадъри и шезлонги
Правителството предложи да спасява летния сезон с безплатни чадъри и шезлонги. Браво! Абаут-абаут, обаче! Защото от над 130 плажа с концесионери, само на 25 ще има безплатни чадъри и шезлонги. Не отричаме обаче, че някои все пак намаляват цените, и тези намалени и съобразени с кризата цени. Ама друг път!
5. Пияните туристи
Пияните англичани и скандинавци по родните морски курорти са част от целия колорит на почивката в България. Друго си е да вървиш из крайбрежната и по теб да се полепят 2-3 пияни ирландки, да се спънеш в някой заспал германец на земята, или да ти налети чисто гол норвежец и всичко това под звуците на караоке версия на Ай ем сейлинг от близкия бар. Ами почивка си е от където и да го погледнеш.
Чувствайте се свободни да изберете каквото ви харесва за вашата лятна почивка. Каквото и да говорим, българското Черноморие все още има своя чар. Но да сме наясно- българинът не бяга от природата, а от манталитета, който разгони майката на природата. И ако не се преборим да запазим морето си от алчността и простотията, ще сме много виновни.
лупа

Публикувана на
28 Юни 2020 година