Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Съседи събират подписка да изселят „Канарите“ и Джена от Катуница

Видяна: 39200 пъти

„Събираме подписка да изселим най-накрая „Канарите” от Катуница! Тъкмо си отдъхнахме, след като прокудихме Цар Киро, а сега те ни побъркват”, заявяват пред „Уикенд” съседи на музикалната фамилия, която е сред най-шумните в селото. Хората недоволстват от клана Стоеви, както и от вечните им и неспирни купони.
Преди години те показаха дома си в Катуница, тогава Джена и съпругът й Наско дадоха първото си интервю като семейство именно от бащиния дом, а зрителите се потресоха от безвкусицата, златните окраски и 20-те безвкусни картини, наредени в стаята асиметрично. Имат в дома си няколко столове, по-известни още като „кралски трон“.
Имотът на „Канарите” в Катуница, с големината на прогимназия, отдавна е обект на подигравки сред съселяните. Старият Канар често може да бъде видян как внася в дома си поредната картина, стойка или пък фонтанче за вода за двора, а сред разсадите им с домати в градината има безброй джуджета. Вратата им е охранявана от два огромни гипсови орела, на единия от които е счупено едното крило.
Освен Стария Канар – акордеониста Наско Стоев, и съпругата му Надя, в къщата от време на време живеят и Джена със съпруга си Наско. В нея изкараха карантината фолкаджийката и Атанас Стоев-младши. Именно това преляло чашата на търпението за съседите им. От имението непрекъснато се носел невъобразим шум.
„Не стига, че търпим фръцкането и претенциите на Надя, но вече и Джена ни дойде в повече. Доколкото знам, тя има проблеми и със съседите си в София. Сега тук ни побърква с претенциите си”, коментира комшия на музикалния клан, който е сред инициаторите на подписката.

Публикувана на
28 Юни 2020 година