Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арменец гърми по охранител

Видяна: 8418 пъти

Арменец простреля пловдивски охранител, който не го допуснал да влезе в известна дискотека заедно с аверите му. Гардът е оцелял по чудо, а стрелецът е задържан. В понеделник Сергей Харутюнян отново се изправя пред Окръжния съд в Пловдив. Обвинен е, че на 29 юли 2018 г. че е направил опит умишлено да убие охранителя Атанас Карастойков, като го е прострелял на ул. „Сидер войвода“ в Кършияка.
Сергей пристигнал пред голяма дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият замесен в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „Рейндж Роувър“ Сергей паркирал буквално пред входа.
Охранителите на клуба, сред които бил и пострадалият Атанас Карастойков, не допуснали арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга. Той му отвърнал, че ще прави, каквото си иска и да не му нарежда. Започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация.
Стигнало се до спречкване между арменците, които започнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и собственика на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номера не минал, те минали на режим „вендета“.
Стрелбата срещу гарда Атанас Карастойков става в неделята на 29 юли 2018 г. около 7,30 ч, когато охранителят слизал от колата си и се прибирал. Окаран е в болница. Състоянието му не били тежко и е изписан същата вечер.
Стрелецът е задържан от полицията.
марица

Публикувана на
28 Юни 2020 година