Новина от категория България
Архив на публикациите

Млад гамен преби самотна жена за 40 ст.

Видяна: 12017 пъти

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови районният съд в Нова Загора спрямо 19-годишен бивш „възпитаник“ на дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Роза“, който е обвиняем за нападение и побой над самотна жена от село Асеновец.
Навършилият преди два месеца пълнолетие Дамян В. проникнал в дома на 62-годишната Недялка Александрова малко след полунощ на 22 юни и започнал да я тормози за пари. След като разбрал че вдовицата не е получавала скоро пенсията си нападателят грабнал тояга и започнал да я налага по цялото тяло, за му каже къде държи парите си „за гроб“. Междувременно разбудена от писъците в двора пристигнала съседка, която се разкрещяла за помощ и биячът се измъкнал през счупения прозорец като отнесъл със себе си връхна дреха на домакинята, в която имало две монети от по 20 стотинки.
Нападателят е бил задържан от униформените полицаи на следващото денонощие докато се укривал при своя роднини в Нова Загора. Жители на Асеновец разказват, че още докато учел в дома Дамян „вършеел“ из домовете на самотните старци, дори по едно време го пратили в интернат, но след като навършил пълнолетие му „изпуснали края“.
„Дано да го осъдят сериозно, за да разбере че не може безнаказано да бие и краде. Благодаря на новозагорските полицаи, че реагираха незабавно и успяха да го хванат.“, коментира кметицата Димитрина Стефанова.
Заедно с Дамян В. в ареста за постоянно останаха и новозагорец с двамата му синове, което са били задържани в хода на специализирана полицейска акция в ромския квартал „Шести“ с 42 дози хероин.Пак таз са задържани двама тийнейджъри на по 16 и16 години, които само за последните 6 месеца откраднали и разфасовали за продажба на части 5 леки автомобила от региона.
монитор

Публикувана на
27 Юни 2020 година