Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Построиха къща без прозорци и врати

Видяна: 30378 пъти

Питали ли сте се какво е да живееш в дом без прозорци и врати? Гледайки творението на полския архитект Роберт Конечни, май изобщо не е лошо. Мъжът е проектирал истинска крепост, зад чиито стени се крие нещо уникално. Постройката е необичайна, но за сметка на това изключително сигурна и носи на автора си престижната награда World Architecture Festival.
Ако една сграда няма прозорци и врати, веднага възниква напълно логичният въпрос - как се влиза вътре. Много лесно - с помощта на специална подвижна конструкция, която се задейства с бутон. Неслучайно в началото споменахме сигурността. Тук тя е на особена висота. Цялата къща е опасана с камери и е невъзможно да преминеш край нея, без да бъдеш забелязан. Жилището е с подвижни врати и влизането в него е много трудно.
Между другото, подвижни са не само вратите, но и всичко останало. Отварянето става от специален пулт. А ако ти се прииска повече въздух, можеш просто да излезеш на терасата. Отвън къщата изглежда плашещо, но вътре е много уютна. /блиц

Публикувана на
25 Юни 2020 година