Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Оставката на зам.-кмета Кирчев искат от ВМРО

Видяна: 22753 пъти

Освобождаването на заместник-кмета по финанси Илия Кирчев поискаха днес на брифинг от градската организация на ВМРО. „Общината може да кара и без.-кмет по финансите.“, заяви градският лидер на организацията Борислав Инчев.

Катя КАЗАКОВА

Поводът за исканата оставка е поредното предложение за актуализация на общинския бюджет, в което се иска увеличение от 270 хил. лева за издръжка на общинската администрация. Това било направо нагло. Според Инчев градската управа харчи парите на данъкоплатците без да има стратегия за увеличаване на приходите. „Пари се леят като из ведро, но на никой в градската управа не му пука. Общинският бюджет не е брашнен чувал, който пуска пари при всяко тупане.“, посочи той. Според воеводите наложително е съкращение на общинската администрация поне с 20%. А зам.-кметовете да станат от девет –седем. „Администрацията стана хранилка за наши и ваши. Зам.-кмет до зам.-кмета , майнольо. И всеки с шофьор и секретарка. Седем е добро число“, категоричен е Инчев.
Съветниците от ВМРО няма да подкрепят на следващата сесия на местния парламент предложенията, касаещи промените в бюджета. А кредитът на доверието към зам.-кмета Кирчев бил нулев. Искането на 50 000 лева за дигитализацията на общината било нахално нагло. Такава дигитализация много фирми могат да направят и безплатно, аргументират се от ВМРО.
Оставката на зам.- кмета Стефан Стоянов пък се иска заради изготвянето на наредбата за групите в детските градини, която бе върната от областния управител.
„Изготвеното предложение издава некомпетентност и непознаване на нормативната уредба“, твърдят от ВМРО.
Съветниците от организацията ще поискат и промяна на правилника на Фонд „Инвитро“, според който двойките с репродуктивни проблеми могат да извършват процедурите само в пловдивски здравни заведения.
„Искаме хората сами да избират къде да извършат процедурата в цялата страна“, мотивират се воеводите, като предлагат да отпадне изискването процедурите да се извършват единствено в Пловдив.

Публикувана на
23 Юни 2020 година