Новина от категория В общината
Архив на публикациите

С пари от Европа ще оправят улици в Пловдив

Видяна: 12993 пъти

Още близо 9 млн. лева ще бъдат инвестирани в уличните ремонти и благоустрояване в Пловдив по проекти, финансирани по ОП "Региони в растеж". Средствата са предназначени за квартала между бул. "Кн. Мария Луиза" и "Марица юг", в който преди една година бяха вложени 22 млн. лева, осигурени по същата програма на Европейския съюз.
Сред улиците, включени в проекта, са "Неофит Бозвели", "Ивац", "Драгоя Божилов", "Пушкин", "Райно Попович", каза ръководителят на проекта Соня Славчева. Очаква се ремонтите да стартират през есента. С европейските инвестиции кварталът е обновен. Реконструирани са 191 декара, на десетки улици е подментена настилката, изградени са паркоместа, нови тротоари, градинки, рекреационната зона за отдих на бул. "Марица юг", благоустороен е кварталният парк срещу църквата "Св. Петка".
От проекта беше извадено благоустрояването на улиците и тротоарите в района на Централна гара за 1,3 млн. лева. Причините са две - избраната фирма - изпълнител не е успяла да защити проекта пред управляващия орган, а заради предстоящия пробив под гарата няма смисъл да се ремонтират улиците.

Публикувана на
23 Юни 2020 година