Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Манджуков с голямо дарение за болница „Св. Пантaлеймон“

Видяна: 26120 пъти

Бизнесменът Петър Манджуков дари мобилен, дигитален рентгенов апарат, тип кугел, на болница "Свети "Панталеймон" в Пловдив. Това стана на церемония, на която присъстваха кметът на града Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, управителят на болницата д-р Константин Сапунджиев и други.
Апаратът на стойност 120 000 лева е компактен и може да се използва до леглото на всеки нуждаеш се пациент. Кметът Здравко Димитров благодари на дарителя и му подари пластика на Стария Пловдив.
В МБАЛ "Св. Пантелеймон“ има такъв рентгенов апарат, който е на 30 години и трудно изпълнява функциите, заяви управителят на здравното заведение д-р Константин Сапунджиев.
Тази високотехнологична цифрова апаратура е от последно поколение, произведена е през месец април тази година, с Wi Fi връзка със сървъра на болницата и получаване до 10 секунди на образа.
Дейността на МБАЛ "Свети Панталеймон" в момента е възстановена на 60 % след падането на ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус.
Управителят на болницата д-р Константин Сапунджиев очаква в най-скоро време работата да се възстанови напълно, предвид факта, че в болницата не са приемани пациенти с коронавирус. "Доверието на пациентите е много важно. Искам да знаят, че болницата няма проблеми, чиста е, има всички предпазни средства, персоналът работи с еднократна употреба манти, ръкавици, маски – както е редът, и затова успяхме да опазим болницата“, поясни още той. /марица

Публикувана на
05 Юни 2020 година