Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Данчо Пияндето заклан заради ревност

Видяна: 25280 пъти

Пловдивският окръжен съд осъди Марияна Пейкова на 12 години затвор за умишлено убийство. Жената беше призната за виновна в това, че на 24 юни 2019 г. в Пловдив умишлено е умъртвила любовника си Йордан Иванов, на 56 години, с когото преди това дълги години живеели на семейни начала в жилището му.

Във фаталната вечер традиционно седнали на масата. Погълнали 2 литра бира и 2 литра медицински спирт. Кавгата, по думите на убийцата, станала, защото Данчо Пияндето я ревнувал от техен общ приятел. Грабнала нож, забила го в корема му. Той казал, че му е много зле и си легнал. Марияна, която била солидно пияна, заспала.
Когато се събудила, видяла че е мъртъв. Събрала багажа си и отишла у приятелка на гости. Там със съпруга на домакинята продължили разпивката. Данчо Пияндето бил открит след денонощие от приятел, който отишъл да го търси.
Полицията се свързала с Марияна по телефона, която излъгала, че е на път и ще отиде в полицията, когато се прибере. Изключила телефона си и се преместила да гостува при приятел.
След дни била открита и арестувана. Тя твърди, е мъжът сам се е пробол, но съдебните експерти са категорични, че острието на ножа е дълго 12 см, а се е забила в корема на жетвата 14 см. Навътре, тоест забито е със сила, което само друг човек може да извърши.
Днес в съда стана ясно, че Данчо Пияндето бил кротък човек, като се напиел лягал да спи. Половинката му обаче била много агресивна след запой. Често ходила в католическата църква в квартал „Кючук Париж“, където имало социална кухня. Вдигала скандали и налитала на монахините да ги бие. Често била викана полиция.
т събраните доказателства по делото не се установява подсъдимата Марияна Пейкова да е нанесла прободно-порезните рани при неизбежна отбрана.блиц

Публикувана на
03 Юни 2020 година