Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Наследникът на проф. Вучков доцент в Пловдив

Видяна: 23280 пъти

Племенникът на покойния професор Юлиан Вучков се оказа топ имунолог, научи Mister.bg. Михаил Петров-младши е син на полубрата на водещия и съответно – пряк наследник на имуществото на чичо си.
Актьорът Михаил Петров е от първия брак на майка му. Доайенът на Народния театър и носител на „Аскеер“ за поддържаща мъжка роля никога не се е спогаждал с професора. Двамата неведнъж са си разменяли обиди публично и самият Вучков е признавал, че между двамата има нетърпимост. „Брат ми никога няма да бъде звезда, защото няма творчески замах, много е самовлюбен, а това е потискащо за публиката. Мачкал съм го с такива изказвания, но не с определения като „идиот“, каквито ми приписват“, казваше Вучков за актьора, пише „Ретро“.
След смъртта си проф. Вучков оставя наследство от близо половин милион лева и няколко имота, които по закон отиват при неговия брат и семейството му.
Синът на Михаил Петров е роден през 1975 г. Завършва Медицинския университет в София през 2000 година, а 2 години по-късно печели конкурс за редовна докторантура по Микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести в София. През 2006 г получава научната степен Доктор по медицина. През 2010 става Доцент в Катедрата по Микробиология и имунология на Медицински Университет – Пловдив. /ретро

Публикувана на
28 Май 2020 година