Новина от категория България
Архив на публикациите

Какво става с мъжа на легендарната естрадна певица Катя Филипова!?

Видяна: 21840 пъти

Вдовецът на незабравимата българска певица Катя Филипова е изчезнал, алармира нейната близка приятелка и колежка Стефка Берова. Известният музикант Крум Калъчев не отговарял на телефона си и не допускал в дома си Берова, която имала желание двамата да отидат до гроба на Катето, с която приживе бяха неразделни.
На 13 май се навършиха 8 години, откакто звездата на родната естрада ни напусна точно навръх рождения си ден. Не е ясно дали мъжът ѝ Крум е успял да организира помен в нейна памет.
„Ходих до тях, но той не ми отвори, крие се. Не си вдига телефона, не иска контакти. Какво прави, не знам, а беше толкова добър музикант... Исках няколко пъти вече да отидем заедно до гроба на Катето, но той нито веднъж не ме взе“, коментира преди 2 месеца Стефка Берова, която е загубила контакт с някогашния си приятел.
Крум и Катя бяха семейство в продължение на цели 32 години. Музикантът трудно преживя загубата на съпругата си, която умира в ръцете му. „Издъхна в миг. Каза: „Лошо ми е!..“, и издъхна в ръцете ми. А бяхме поканили гости на вечеря...“, разказа 40 дни след смъртта ѝ почерненият Калъчев. В последните години от живота си гласовитата Филипова се бе оттеглила от сцената и от колегите си от естрадния жанр. Прекарваше дните си в изолация и самота, композирайки и пеейки само у дома, не и на голямата сцена.
Нейни близки тогава споделиха, че Катя решила да се оттегли от славата и да се скрие от публиката, защото изпаднала в депресия, не се харесвала и не искала да се показва пред хора. Преди да стопира окончателно кариерата си, певицата рязко напълня и не можеше да се пребори с комплексите от килограмите. Напълняването ѝ обаче се дължеше на здравословен проблем с щитовидната жлеза, който нямаше как да бъде решен чрез операция, защото лекарите отказвали да се наемат с толкова сложна интервенция. /ретро

Публикувана на
28 Май 2020 година