Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Разследват защо полицай наръгва с нож 16-годишен фен на Локо

Видяна: 14030 пъти

11 са задържаните след масовото сбиване между футболни фенове и полицаи, каза старши комисар Йордан Рогачев, директор на Областната дирекция на МВР. Най-тежко пострадали са служител на полицията в Стамболийски, който е настанен в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, и фен на Локото, който е със сериозни порезни рани, нанесени му от полицая.
Разследването продължава. Тепърва прокуратурата ще реши кои от 11-те побойници да бъдат задържани за 72 часа, в зависимост от тяхната съпричастност към деянието.
"Отношението към тях ще е като равен с равен, както трябва да бъде. Ще бъде спазена буквата на закона. Относно полицейския служител, ще се установява какво е правил там и защо е участвал в сбиване, защо не е реагирал като служител на реда, каквото се изисква от него", коментира за ст. комисар Рогачев и подчерта, че всеки ще си получи заслуженото.
Той посочи, че досъдебното производство е преобразувано е следствено дело, заради полицейския служител, за да може вината му да се изясни и да се гарантира справедливо разследване на случая.
Пред Второ РПУ днес сутринта се събраха двайсетина привърженици на черно-белите, с които разговаря шефът на Охранителна полиция Виктор Празов. Ексцесии нямаше, а след около час феновете се разотидоха.
Пред нощен бар в в неделя вечер група привърженици на Локо се спречква с друга компания, в която е имало служител на РПУ- Стамболийски, който в момента не е бил на работа и е бил цивилен. Въпросният полицай вади нож и ранява 16-годишен от групата на феновете. Той също получава удари и е с две рани от нож. /марица

Публикувана на
26 Май 2020 година