Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанинът, убил жена си, опитал да избяга

Видяна: 26169 пъти

Нови данни за убийството в Слънчев бряг, при което бе зверски заклана 61-годишна украинка, разкриха днес от прокуратурата в Бургас. Това всъщност е и първата официална информация за убийството, станало на 21 май.
Извършителят Павел Г. на 63 г. от Пловдив не само, че не се е предал сам, но се е опитал да избяга от местопрестъплението. Той е задържан с подготвен багаж, в който са открити неговите документи и на жертвата и голяма сума пари. Убиецът е задържан по-малко от три часа след клането. По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотел "Българска роза" в курорта. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.
Днес по искане на Окръжна прокуратура Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел Г. Той е с повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга – 61-годишна украинска гражданка.
Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство - от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Днешното заседание премина без присъствието на журналисти, на които бе отказан достъп до сградата. Обвиняемият пък бе вкаран набързо в сградата на Съдебната палата през подземния паркинг. /лупа

Публикувана на
23 Май 2020 година